Safe & Natural Deodorant you need to start using! | Schmidt's Naturals Deodorant Range

13 comments
I was aware that chemicals deodorant are very harmful. Did you know that deodorant can cause cancer? Scary right? We use this kind of product every day in our get ready routine. I use deodorant every single day! Most chemical deodorant has aluminum in it. Aluminium in deodorant acts as a sweat-blocking ingredient. But it has been a topic that has been discussed by many and also other than this, other harmful chemicals such as aluminum chloralhydrate, parabens, propylene glycol and triclosan are also found in deodorant. These can cause a lot of side effect when we get older. It is best to act now, or never.
So the search for natural deodorant is on and I found these. Caught my attention by its packaging, I fell in love again by the different scent range it offers. This is the Schmidt's Naturals Deodorant. They are an award-winning formulas help to neutralize odor and absorb wetness with plant and mineral-derived ingredients. Instead of the harmful ingredients such as the aluminum, they use plant based powders like tea tree to curb the bacteria and in result to absorb wetness and leave your body from BO.
Schmidt's Naturals deodorants are free of aluminum, propylene glycol, parabens & phthalates and have no artificial fragrance. They are certified Vegan, Cruelty-free, and Gluten-free. Oh, I'm excited! This is the range part. Notice the pretty packaging? Yes, I know. Cute right!

These are the Full Size range of Schmidt's Naturals Deodorant. From Left to Right. 

Lavender Tips has a clean, floral aroma of Lavender is tranquil and soothing scent. Tea Tree has a famously calming, camphoraceous scent of Tea Tree is relaxing and grounding scent. Fragrance Free has no scent and perfect for people who look for a powerful deodorant protection and a luxurious experience without scent. Jasmine Tea has rapturous notes of jasmine, with delicate and sophisticated undertones of green tea scent. Geranium Flower has an inviting aroma of Geranium is relaxing, floral and rosy scent. Coconut Pineapple has a refreshing and vibrant, this crowd-pleasing scent is adventurous and accessible scent. New addition is the Charcoal + Magnesium that has a scent reminiscent of freshly fallen rain: vaporous, mild, and wispy. My favorite!
They come in an ergonomic good grip packaging and all you need to do is twist to dispense out the product. They do not leave greasy and sticky feeling. They easily absorb too. The scent is also very refreshing especially after a morning shower to start the day! The full-size retails for $19.90sgd and the travel size retails for $10.90sgd. That will be around RM32.00- RM60.00.
Other than that I also got the one in the other classic range in travel size. 5 scent to choose from, Cedarwood+Juniper, Lavender+Sage, Ylang-Ylang+Candelula, Begamot+Lime & Rose Vanila. These travel size are very handy and I really love the size of it. It fits in my makeu bag too!
They also have in Schmidt's Naturals Travel Size Signature Jars 5-Pack like below and I wish to give this away as a giveaway prize in this post! Check the giveaway details below.
I hope you find this post helpful and aware of the importance of using natural deodorants start from now.  Do check out these links for more info!
Shop/Website : https://livingnaturallyco.com/Instagram : https://www.instagram.com/livingnaturally_co/
. . . . . . . . . . .  . . .

GIVEAWAY DETAILS
🎉I'm giving away these 5 travel jars to 1 lucky blog reader! All you have to do is :
1. COMMENT DOWN BELOW WITH BELOW DETAILS
Question: Name one ingredient used to make these deodorants. Tips, visit their website!
Name :
Email :
Answer :
2. One entry per person <3 Contest ends 28th August 2017 11:59 pm
3. Winners will be email by end of this month.
4. Only for Malaysia Residence

SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

13 comments

  1. name : Norfarhanah Jaafar
    email : norfarhanahjaafar@gmail.com
    answer : sodium bicarbonate (baking soda)

    ReplyDelete
  2. Name: Daphne Chai
    Email : daphne-chai@hotmail.com
    Answer : Plant base powder

    ReplyDelete
  3. Hey Sab, I have been looking for a safe and natural deo for a while! So happy that I read this entry! The travel size is so cute! Do you know how much the shipping rates are?

    Name : Dina Shamsudin
    Email : nurdina@gmail.com
    Answer : Maranta arundinacea (arrowroot) powder

    ReplyDelete
  4. Question: Name one ingredient used to make these deodorants.

    Name : Azra Ain
    Email : azraain@gmail.com
    Answer : Plant-based powder!

    ReplyDelete
  5. NAME : NOR EKMAL BINTI YUSOF
    EMAIL : achik_i@yahoo.com
    ANSWER : Plant-based powders.

    I hope i'm the lucky one. Do i need an entry about this in my blog ? Thanks.

    ReplyDelete
  6. Name: Dhiauddin Masror
    Email: basicbisnes@gmail.com
    Answer: Coconut

    ReplyDelete
  7. Thanks for sharing this..This might be a better alternatives for the crystal deodorant that available because I do find that it is less effective against BO and sweat (> <")

    For giveaway~^^
    Name:Nurfatin
    Email: miranaaiha94@gmail.com
    Answer :Euphorbia Cerifera (candelilla) Wax~


    ReplyDelete
  8. Hi Sab! Trying out my luck :D

    Name : Syaza
    Email : shahsydomo90@gmail.com
    Answer : Triglyceride (fractionated coconut oil)

    www.hanablurbs.com

    ReplyDelete
  9. NAME: NURUL SYAKIRAH BINTI ZAINAL ABIDIN
    EMAIL: syakirahzainal93@gmail.com
    ANSWER: Butyrospermum parkii (shea butter)

    ReplyDelete
  10. Menarik ni..tgh cari deodoran utk husband gak sbb skrg ni dia pakai brand nivea.

    ReplyDelete
  11. Name : Izzah Ismail
    Email : izmael_89@yahoo.com
    Answer : Cocos Nucifera (coconut) Oil

    ReplyDelete
  12. Name : Ong May Ling
    Email : aoml87@gmail.com
    Answer : Maranta arundinacea (arrowroot) powder

    ReplyDelete
  13. - GIVEAWAY CLOSE - The winner is norfarhanah jaafar <3 Will email you soon!

    ReplyDelete

Thank you for taking your time to leave what your thoughts! Will respond as soon as possible!

CUSTOM BLOGGER TEMPLATES BY pipdig